Låt växterna ta över – om civilisationens kretslopp

Jag bodde i Orminge ett tag förut och nu har biblioteket där bett mig visa några av mina foton där. Kul! Jag har valt en serie bilder som visar staden, civilisationen, naturen och kretsloppet mellan dem. Visste du att den biologiska mångfalden i staden är mycket större än på landsbygden – där monokulturerna breder ut sig på åkrar och i skogar. När jord- och skogsbruk vill vara yteffektiva försvinner växtsorter och med dem insektsarter som livnär sig på dem. Så varenda planta, buske och träd du planterar har betydelse för insekternas – och vår egen överlevnad. Dör fjärilarna, humlorna, bina och de andra pollinerarna försvinner också 85 procent av vår mat. Plantera mera!

Låt växterna ta över – om civilisationens kretslopp, juni 2014, Orminge Bibliotek

 

Gentilly, Paris ©Ulrika Flodin Furås

Gentilly, Paris ©Ulrika Flodin Furås

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>