Föreläsningar mm

Jag är ofta anlitad som föreläsare och ciceron. Oftast berättar jag om odling och hållbar stadsutveckling. Ibland om mina fotografier. Jag arbetar också som trädgårdsciceron både i Sverige och utomlands.

Bergtagen
Den 3 mars klockan 19:00 berättar jag om min fotobok Bergtagen – berättelsen om Norberg och järnet på Västerås Stadsbibliotek.

Grannodling
Inspirationsföreläsning för SKB, Stockholms kommunala bostadsbolag. Den 10 mars klockan 18:00.

Grannodling
Inspirationsföreläsning för Fastighetsägarna. Den 18 mars klockan 11:00.

Matförsörjning i framtidens städer
Naturskyddsföreningen i Stockholm, Åsögatan 115, den 16 april klockan 18:00. Vid samma tillfälle berättar även Plantagon om sitt projekt att bygga gigantiska växthus för matodling i stadsmiljö.

Om stadsodling nu och i framtiden
Att odla tillsammans i kvarteret skapar också gemenskap och förbättrar den biologiska mångfalden. Följ med på resan från gerillaodlande över grannodlingar till stjärnkockarnas köksträdgårdar. Den 22 april klockan 18:30, Årsta församling.

Stadsodling i den hållbara staden
Snart spirar det i rabatter och balkonger. Vill du också odla frukt och grönt tillsammans med grannarna. Här får du bästa tipsen om odling på balkonger och bostadsgårdar. Du får inspiration till det egna växtvalet och hur du bäst börjar en odling. För den som redan odlar finns också mycket nytt att hämta. Att odla tillsammans i kvarteret skapar också gemenskap och förbättrar den biologiska mångfalden. Följ med på resan från gerillaodlande över grannodlingar till stjärnkockarnas köksträdgårdar. Prästgården i Barkaby, Järfälla. Torsdagen den 7 maj klockan 19:00-20:30

Kurs i stadsodling!
Den 4 mars startar Stadsodlingskursen i Gatsmart odling, jag kommer att vara cirkelledare. Under fyra onsdagskvällar kommer vi att gå igenom stadsodlingens grunder och hitta på spännande odlingsmöjligheter. Läs mer och anmäl dig gör du på ABF:s hemsida
Detta är en kurs som finns över hela landet, den har olika startdatum. Läs mer här. Kursen gavs även förra terminen, hästen 2014.

Trädgårdsresa till Paris och Normandie

Tillsammans med Trädgårdturisten anordnar jag en resa till Paris och Normandie den 5-10 juni 2015.

Vi besöker både klassiska kända trädgårdar såsom Claude Monets trädgård. Prunkande potager (dvs köksträdgårdar blandat med ett fyrverkeri av dekorativa blommor). Vi besöker självklart en slottsträdgård och en engelskinspirerad trädgård av trädgårdslegenderna Gertrude Jekyll och Edwin Luytens men också det moderna Frankrike, i form av stadsodlingar, och nutida privatträdgårdar ritade av landskapsarkitekter.

I Paris, visar vi moderna parker, och stadsodlingsområden i Paris. Sedan åker vi till Normandie och bor i by vid havet – högt upp på en klippa. Vi besöker många spännande trädgårdar, mindre och större privata trädgårdar. Vi besöker matproducent ( osttillverkning, ev cider/calvados), dricker franska viner och bor självklart charmigt och trevligt.

Läs mer här

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>